5 Mart 2015 Perşembe

VPN nedir ? ne işe yarar ?

VPN nedir ? ne işe yarar ?

VPN : ( Virtual Private Network ) Türkçe'si "Sanal özel ağ" anlamına gelen ve kullanıcıları bulundukları ağdan alıp ayrıcalıklı olan özel bir ağa bağlanmasınıdır.


VPN'ler, güvenilmeyen ağlarda bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır.
Ayrıca VPN'ler, başka konumlarda bulunabileceklerinden, sizi olduğunuz ülkenin kısıtlamalarını (yasaklı web siteleri giriş) da kaldırır.

Kaliteli bir VPN hizmeti için genellikle aylık bir ücret ödemeniz gerekecektir.
Bağlantınız farklı bir bilgisayar üzerinden yönlendirileceğinden, normaldeki internet bağlantınız kadar hızlı olmayabilir. Ancak bunu önemsemezsek faydaları, eksikliklerinden fazla olabilir.

Yasaklı web sitelerine giriş için. VPN sunucuları farklı konumlarda bulunabildiğinden ve verileri şifreleyerek gönderdiğinden, engelli web sitelerine erişmenize izin verir. Torrent sunucularından  indirme işlemi gibi yasal veya yasadışı indirmeler için. Torrent'te gerçek güvenlik sağlamanın ender yolundan birisi, VPN'lerdir. Gizliliği ve güvenliği artırmak için. İletişiminizi ve bağlantılarınızı sizi izlemek isteyenlerden korumak için VPN gibi bir hizmetten faydalanmanız da yarar var. Bir kafede şifresiz bir ağa bağlandığınızda, VPN sayesinde güvensiz ağın açıklarından en asgari düzeyde etkilenirsiniz. Ülkelere özel hizmetleri kullanmak için. Örneğin ABD'ye özel olan Netflix servisini Türkiye'den kullanmanız mümkün değildir fakat VPN kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz  .

VPN kullanmak sürekli değil ancak zaman zaman gerekebilecek ihtiyaçtır.
İnternet üzerinden bedava ve paralı birçok VPN servisi bulabilirsiniz. Son dönemlerde Hotspot Shield VPN ülkemizde ve dünya da popüler olmuştur. Bir sonraki yayınımızda Hotspot Shield VPN nasıl kurulur, nasıl kullanılır bunu anlatacağız...




vpn nedir, vpn ne işe yarar,
vpn indir, vpn ayarları, 
iphone vpn, ipad vpn,
android vpn, vpn ayarları,
vpn free, vpn client,
hotspot vpn, yasaklı sitelere giriş,
vpn download, vpn programı,
vpn unlimited,

1 yorum: